Hvorfor så mange elefanter

Dette spørgsmål bliver stillet mange gange om dagen.

Man skal ikke have været længe på kroen, før man bemærker, at der findes elefantfigurer i alle størrelser såvel ude som inde. Vore værelsesgæster stifter allerede bekendtskab med elefanten, når de får udleveret nøglen til værelset, hvor nøgle-vedhænget nemlig er en massiv messing elefant.

Elefantsamlingen, som efterhånden tæller 2.000 elefantfigurer, er med til at skabe en hyggestemning rundt omkring på kroen. Det er omkring 26 år siden, Esther Jensen begyndte at samle, og de fleste er indkøbt på rejser rundt i verden.

Siden februar 1997 har Esther besøgt det sydlige Afrika 20 gange. Hun har besøgt de fleste af de sydafrikanske lande, og hver gang Swaziland, der ligger mellem Mozambique og Sydafrika. Her har hun mange små og store venner i SOS - børnebyen, og er sponsor til 3 af børnene. Esther har en tæt kontakt med dem, dels gennem breve, men selvfølgelig også ved at have besøgt dem 20 gange. I 2003 holdt hun jul i SOS børnebyen i Swaziland, hvor der blev medbragt juletræ og julegaver fra Danmark, og lært om danske juletraditioner.

I Mussoorie, som ligger højt oppe i Indisk Himalaya, er Esther tillige sponsor for en 15 årig tibetansk pige, og har besøgt hende og SOS børnebyen 6 gange.

I forbindelse med besøgene tager Esther på safari og ser masser af elefanter. Hun besøger de lokle markeder, hvor de ofte står og skærer figurerne ud og sælger dem på stedet. Når hun køber nogle af de store og tunge figurer, får hun dem sendt hjem pr. container, men mange af dem har hun selv bragt med hjem.

Kroens samling af elefantfigurer bliver jævnligt suppleret med nye figurer, idet mange af vore gæster også kommer med elefantfigurer. Der findes altid en hylde eller et skab et eller andet sted på kroen, hvor figurerne kan være med til at pryde lokalerne, så der altid er noget nyt og spændende at opleve på den gamle møllekro.

Kom og se den elefantastiske samling ...

Borbjerg Mølle Kro - Borbjerg Møllevej 3, 7500 Holstebro - Telefon: +45 97 46 10 10 - E-mail: info@borbjergmill.dk