Dyrene på kroen

Her på kroen elsker vi dyr og har derfor mange forskellige, som går på kroens omkringliggende græsarealer. Overnattende børn og øvrige gæster har mulighed for at deltage i den daglige morgenfodring, hvor alle dyrene håndfodres. Husk blot at meddele, at I ønsker at deltage, dagen i forvejen.
​​

EMUER

Vore 2 emuer Olga og Uluru er oprindeligt hjemmehørende i Australien. Hannen har en brummelyd, medens hunnen kommer med trommelyde. Flere af vore overnattende "kubuka-gæster", har forvekslet lyden med en trommelyd fra den afrikanske bush. Hvert år i februar lægger Olga æg. Det er flotte mørkegrønne æg lidt mindre end strudseæg. Når hun har lagt en redefuld, begynder han at udruge dem, hvilket tager 62 dage. I denne periode indtager han kun lidt mad og drikke.
​​

ÆSLER

Alfredo og Alfrida er mand og kone. Alfredo har en meget karakteristisk skryden, der kan minde om den lyd, en elefant kommer med. Ofte er hans skryden medvirken til at skabe den rette safaristemning i BOMA'en, som støder op til æsel folden. Den 1. august 2012 kom årets føl til verden. Han er utrolig sød med sine lange ører, og har fået navnet Hartvig.
​​

LAMAER

Vore lamaer stammer fra Peru i Syd-amerika. Bonnie er født i 2007, og hun er mor til Beauty, født i 2011. 12. maj 2012 fik Bonnie et nyt sødt lille føl, Tiki.

GEDEN

Geden hedder Dumpe. Dumpe er en nordafrikansk Nubisk ged - med en mere moderat indtagelse af mad!

NÆSEBJØRNE

2 af vore næsebjørne Mulle og Malle ankom til Møllen i april 2009. I april 2010 kom Mille til, og den 28. juli 2011 fik Malle og Mulle 2 næsebjørneunger, Bølle og Bob. Næsebjørne er rovdyr, en slægt af halvbjørne-familien og lever i Sydamerika. De har en lang snude, der anvendes til at rode i jorden med, så det var noget af en opgave at konstruere en indhegning til dem! Deres livretter er vindruer, æg, rosiner og småkager; gerne med glasur og naturligvis Møllens hjemmebagte.

MOSKUS ÆNDER

Vore 4 moskus ænder er ankommet i foråret 2016 men gik allerede fra starten rundt på vore arealer som om de ejer det altsammen.

Alle dyrene er så tamme, at de kan håndfodres. 

Udover disse "tamme" dyr er der katte, svaner og et rigt fugleliv, hvor nattergalen bl.a. kan høres i forsommeren. 

Overnatter I på kroen, så deltag gerne i morgenfodringen af dyrene ...

Borbjerg Mølle Kro - Borbjerg Møllevej 3, 7500 Holstebro - Telefon: +45 97 46 10 10 - E-mail: info@borbjergmill.dk