Om kroejer Esther Jensen

Kroens ejer gennem de sidste 30 år, Esther Jensen, er til daglig at træffe på kroen, hvis hun da ikke er ude i den store verden for at besøge SOS børnebyer eller ude og køre på sin Harley Davidson motorcykel.

Med besøg i mere end hundrede forskellige lande og terretorier har hun hentet inspiration til at give kroen et anderledes og eksotisk præg. Engang var kroen kendt for den gamle vandmølle, og i dag er det ”Det jyske Afrika” der tales om i vide kredse.

Esther har tabt sit hjerte til Afrika og har foretaget rejser til Swaziland i det sydlige Afrika mindst 1 gang om året, siden hun i 1997 for første gang besøgte dette land og SOS børnebyen i Mbabane. Da var der netop blevet indleveret et hittebarn i børnebyen. Denne lille pige blev Esthers første sponsorbarn og allerede året efter blev hun sponsor til endnu 2 børn i samme børneby. Ligeledes besøger hun hvert år sit sponsorbarn i Indisk Himalaya. Esther er bestyrelsesmedlem i SOS Børnebyerne i Danmark og aktiv i SOS-lokalgruppen Midt/Vest, og holder i denne forbindelse mange foredrag om sit arbejde for denne organisation.

Gennem de sidste 20 år er det blevet til 92 besøg i 52 forskellige børnebyer i 33 lande.

Mange af rejserne foretages på motorcykel. Da Esthers mand døde i 2005, besluttede hun sig for at gøre noget i sit liv som hun aldrig havde gjort før. I en alder af 55 år tog hun kørekort til motorcykel, og har gennem de forgangne 12 år kørt motorcykel i 49 lande og stater på 6 kontinenter. Flere af besøgene i børnebyer er foretaget på motorcykelrejser. Dette er bl.a. sket i Swaziland, Nicaragua, Chile, Letland, Ladakh, Albanien, Nepal, Marokko, Columbia, Sri Lanka, Etiopien, Laos og Uganda. Rejserne kombineres gerne med naturoplevelser samt besøg i nationalparker. Første tur på motorcykel i udlandet var i 2007, da hun tog sin egen mc med på en tur til Cuba. I 2008 kørte hun tværs over Sydamerika på en BMW650, fra Santiago i Chile, over Andesbjergene og gennem Argentina til Buenos Aires. Det er også blevet til en tur over Himalayabjergkæden på en Royal Enfield og passerede Khardung la passet, som med sine 5.600 meter er verdens højest motoriserede pas. Senere gik turen rundt i Cambodia og en tur på hullede veje i Uganda på et lig af en Yamaha. Det er naturligvis også blevet til en Harley-tur på Route 66 i USA, til Nepal og til Chile, senere en tur til Albanien gennem Bosnien, Montenegro, Croatien, Slovenien og Østrig. De seneste år har det været mc ture til Marokko, Skotland, Vietnam, Columbia, Sri Lanka, Bhutan, Filipinerne (Palawan) Japan, Laos, Etiopien og i sommeren 2016 en solo tur på 5.500 km fra Oregon i USA via Vancouver Island gennem Canada (British Columbia og Yukon) op til Alaska. 

Esthers store interesse for dyr har betydet at der i kroens dyrefolde er spændende dyrearter:. Næsebjørne, Lamaer, En afrikansk nubisk geder, Æsler, Gæs samt Emuer er at finde i foldene omkring kroen.

Mange af rejserne har været med det formål at opleve dyreverdenen: Foruden utallige safariture i afrikanske nationalparker med bl.a. "The big 5" er besøgene gået til Bjerggorillaer i Rwanda, Isbjørne på Svalbard, Kæmpe havskildpadder ved Indiske Ocean, Orangutanger på Borneo, Lemurer på Madagascar, Pingviner på Antarktis, Galapagos øernes forunderlige dyreliv og senest Komodo-varanerne i Indonesien.

I forbindelse med rejserne til børnebyerne og andre lande, hentes udsmykning og ideer til kroen. Overnatning foregår ofte under primitive former, og hvis det er muligt i en hængekøje med udsigt til en flot stjernehimmel. Inspirationen er også hentet ved overnatning på steder som Lost Palace i Sun City, Sydafrika, Empire hotel i Brunei samt en række unikke lodger i nationalparker rundt i verden.

Af specielle oplevelser skal nævnes deltagelse i karneval i Rio de Janeiro, afternoon tea i sky bar på Burj Al Arab "sejlhotellet" i Dubai, besøg hos dogonfolket i Mali i Vestafrika, trekking i Himalaya i turismens barndom, dykket ved koralrev rundt i verden, nydt udsigten fra 111 etage på World Trade Center i New York, på hesteryg på Påskeøen og meget andet.

Esther har udgivet en bog om sit liv, som kan købes på møllen, men som også udsendes.

Titlen er: Når der lukkes en dør - åbnes en anden.

Se præsentation af bogen her.

Borbjerg Mølle Kro - Borbjerg Møllevej 3, 7500 Holstebro - Telefon: +45 97 46 10 10 - E-mail: info@borbjergmill.dk